зустріч з письменницею Євгенією Пірог.

28 жовтня на молодшому відділі  відбулася зустріч з письменницею Євгенією Пірог.

Вона авторка й куратора дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай», «Срібна читацька книга»,  спрямованих на популяризацію книги.

Проекти «Срібна Книга» та «Казковий гопак» визнано Національними рекордами України.

Євгенія Пірог користується псевдонімами Казкарка Джінні та Djinni Рie.

Письменниця спілкувалася з учнями 3-х класів Католицької школи. Вони дуже швидко знайшли спільну мову. Її помічниками були Розумна Сова та Балакучий Шпак.

Казкарка Джінні познайомила учнів з книжками «Мрії збувається. Казкова історія, яку розповів Різдвяний Янгол», «Хлопчик Вітерець та Золота Планета», казками «Подорожі Пані ТелеВежі», «Солодкі Казки», «Дракоша Явдошка».

З великою любовю авторка представила нову книжечку «Сильвестр та друзі», фантазію до віршоскладання розбурхали школярі Івано-Франківська.

Діти намалювали для письменниці листівки та малюнки, надихнувшись історією появи її книжки «Марися та котячі походеньки».

«Ми теж хочемо бути книготворцями!» - вирішили юні українці.  

Отож, Джінні вишукала у мальовничих учнівських скарбах «втаємничені» історії. Довелося радитися з котом Сильвестром, найбільшим з-поміж усіх котів. Сильвестр аж повеселішав, коли дізнався, скільки веселих та кумедних та кумедних друзів тепер є у нього та усіх дітлахів, що прочитають цю книжечку.

І зараз Євгенія Пірог серед дітей у нашій бібліотеці. Вона так цікаво і весело провела з ними різні ігри, робили оргігамі. Всі разом співали і танцювали.

На самкінець учні поділилися з авторкою своїми мріями і подарували малюнки і листівки з найкращими побажаннями для неї.

Школярі заспівали пісню, в якій йшлося про любов, щастя, здоров’я і  мир. Євгенія Пірог подарувала дітям свої книжечки з автографом.      

Інші події

Хай сяє сонцем в серці слово мати"
Хай сяє сонцем в серці слово мати"

Квітує травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їними розливами, у небесній блакиті дзвенить пташиний спів, травами і квітами замаїлась земля, а...

Детальніше
Всеукраїнський конкурс "Найкращий читач України - 2016"
Всеукраїнський конкурс "Найкращий читач України - 2016"

III обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія — 2016” (“Найкращий читач України — 2016”)    Щороку навесні в усіх адміністративно-територіальних...

Детальніше
літературне знайомство “Дочка Прикарпаття”
літературне знайомство “Дочка Прикарпаття”

29 березня відбулося літературне знайомство “Дочка Прикарпаття”(присвячене 135р. від дня народження М.Підгірянки (1881 — 1963), української поетеси, педагога. Захід проходив ...

Детальніше
гра-спілкування «Планета добрих справ»
гра-спілкування «Планета добрих справ»

гра-спілкування «Планета добрих справ» для діток з приватної школи «Невгамовні». Цікаві книги, розповіді про те, як працює бібліотека та лялькова...

Детальніше