Франкові читання

29 березня відбулися «Франкові читання», присвячені 160-річчю від дня народження І.Я.Франка.

Це спільний проект обласного телебачення «Галичина» та працівників і читачів обласної бібліотеки для дітей. Школярі 1-9 класів мали змогу прочитати палке слово поета, присвячене безмірній любові до святої землі, народу, рідної мови. Натхненно декламували поезію вихованці мовно-літературної студії «Натхнення» та центру дитячої творчості.

Батьки та бібліотекарі перегорнули сторінки ліричної творчості Франка. Спілкування зі словом відбулося на основі творчості геніального поета. Для нащадків І.Я.Франко залишив величезну спадщину, близько шести тисяч творів у жанрах поезії, прози, публіцистики, драматургії, літературної критики.

І.Я.Франко щиро любив рідну землю. Україна, її природа та люди живуть у його віршах, оповіданнях повістях.

 

 

 

Інші події

О мово наша рідна
О мово наша рідна

В рамках літературно-творчого проекту ''О мово наша рідна'' відбувся мовний калейдоскоп ''Шануймо мову над усі віки, якщо ми хочемо зватися...

Детальніше
Мир і дружба не дива, або знай свої права
Мир і дружба не дива, або знай свої права

В рамках Тижня права, який проходить в бібліотеці з 4-10 грудня, учні 1-А та 1- Б класів ЗОШ 7 сьогодні...

Детальніше
Кращий читач України - 2014. Переможці
Кращий читач України - 2014. Переможці

10 квітня об 11:00 годині в читальному залі (відділу обслуговування 5-9 класів) відбувся ІІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія - 2014”. У ньому взяли участь понад півсотні школярів з усього Прикарпаття. Це переважно  – переможці оглядових  етапів, які фінішували  в районних та сільських бібліотеках. Юні шанувальники літератури вели читацький щоденник. Тут   занотовували відомості з улюблених книжок.  До  “Книгоманії” залучилися в основному учні 6-8-х класів.

Детальніше
годинa скорботи “Війна пройшлась по їхніх долях»
годинa скорботи “Війна пройшлась по їхніх долях»

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  На Сході, під ворожими...

Детальніше