урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання

28 березня в обласній бібліотеці для дітей відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «  «Читай. Думай. Твори» - літературно — музичне свято “Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає”.

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до нас це приємне і довгоочікуване свято дитячої книжки, коли з’являється чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки – як скарбниці знань.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів.

Це свято залишається найпопулярнішим понад 7 десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул. Тиждень дитячого читання з давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й продовжує набувати особливого змісту для кожного учасника. Впродовж усіх днів Тиждень дитячого читання наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими письменниками, їх новими книжками, літературними подорожами, іграми та вікторинами, різноманітними конкурсами та акціями, театральними виставами, майстер-класами, презентаціями — і все це супроводжується приємними несподіванками.

Тиждень дитячого читання – це свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, це свято бібліотекарів і читачів, письменників і видавців.

Тацакович Ірина Ярославівна - директор обласної бібліотеки для дітей привітала гостей свята, читачів та бібліотекарів з книжковим святом.

Вона висловила надію, що українські діти люблять і цінують книгу, тому із задоволення беруть участь у заходах, які присвячені Тижню дитячого читання.

З вітальним словом виступили шановна гостя свята Олеся Овчар - поетеса, авторка дитячих віршів; лауреат міської премії ім. І. Франка (2012) в галузі літератури та журналістики (за книжку віршів для дітей „Сонячна карусель").

Уважними глядачами свята були учні СШ №5.

Свою музичну — поетичну програму подарували нам вихованці МДШ№1 керівники Валіхновська Зорина Олегівна та Вівчаренко Галина Михайлівна   та МЦДЮТ гуртка художнього слова “Істина” керівник Батюженко Людмила Михайлівна.

Учасників свята та їхніх керівників було нагороджено подяками та подарунками.

Ізюминкою свята став торт у вигляді книги, яким частували усіх гостей свята.

До Тижня дитячого читання оформлені інформаційна виставка «Дитяча книга — 2015» - виставка нових надходжень, яка познайомить читачів із новими книгами, що надійшли до нашої бібліотеки; виставка творчих робіт МЦДЮТ під назвою “Обдаровані діти — майбутнє України” - виставка гуртків та студій образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва МЦДЮТ; виставка “ Натхнення для творчості черпаємо із книг“ на якій  виставлено книги з автографами від самих авторів.

... Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу і ...опинитись в цьому світі...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші події

Відкриття Всеукраїнської науково – практичної конференції директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей незалежної України: змінюючи формат незмінної мети».
Відкриття Всеукраїнської науково – практичної конференції директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей незалежної України: змінюючи формат незмінної мети».

6 жовтня 2021 року на базі Івано – Франківської обласної бібліотеки для дітей відбулося відкриття Всеукраїнської науково – практичної конференції...

Детальніше
Літературна кавалєрка
Літературна кавалєрка

Детальніше
Веселися,грай і книжечки читай
Веселися,грай і книжечки читай

Влітку у бібліотеці та бібліотечному подвір'ї завжди людно та гамірно Разом з малечею організували бібліо-пікнік "Веселися,грай і книжечки читай" в...

Детальніше
Всі чекають,виглядають Чудотворця Миколая
Всі чекають,виглядають Чудотворця Миколая

"Всі чекають,виглядають Чудотворця Миколая"...під такою назвою дитячий мюзикл розвеселив нашу бібліотеку. Діти прославляли Миколая,який цієї ночі завітає до усіх чемних діток...

Детальніше