Майстер-клас "Книжкова ілюстрація"

25 листопада в обласній бібліотеці для дітей в рамках проекту «Український простір» відбувся майстер-клас художника ілюстратора із Києва Олексія Карпенка «Книжкова ілюстрація».

На майстер-клас завітали учні католицької школи 3-4 класів. Діти поринули у світ ілюстрацій. Довідалися як саме твориться ілюстрація до книги, на що найперше звертає увагу художник коли бере до рук твір.

Діти ознайомилися із правильною технікою малювання козака та вершника на коні. Деякі елементи видались складними. Тому п.Олексій показав багато різних методів, які допомогли дітям навчитися малювати і впевнитися у власному досвіді, що малювати – легко і просто. Художник розкрив секрети, які допомогли зробити малюнок якомога краще і яскравіше.

Учні ознайомилися із книжковою «Книжечка шукає друзів». На виставці представлені книги до яких створив ілюстрації Олексій Карпенко.

На завершення Олексій Карпенко набажав дітям брати до рук ручки, олівці, фарби та упевнитися, що малювати дійсно легко і просто! 

 

 

Інші події

Будь українцем! Думай, розмовляй, пиши українською
Будь українцем! Думай, розмовляй, пиши українською

Мово рідна, Слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях Не серденько - Тілько камінь має. (С.Воробкевич) У нашій книгозбірні...

Детальніше
Україно! Я пишаюся твоєю мелодійною мовою
Україно! Я пишаюся твоєю мелодійною мовою

18 лютого в обласній бібліотеці для дітей відбулося літературно-мистецьке свято: «Солов’їна, барвінкова українська рідна мова» (з нагоди міжнародного дня мови).На...

Детальніше
Екологічний діалог "Я можу врятувати планету"
Екологічний діалог "Я можу врятувати планету"

Сьогодні до нас в бібліотеку завітали "два крила" - це учні 1-А та 1-Б класів Приватна гімназія «Крила». Активно та...

Детальніше
Увага! Конкурс!
Увага! Конкурс!

Увага! З 18 по 31 травня Національна бібліотека України для дітей оголошує Всеукраїнський конкурс фотомалюнка «Мрійник року». Намалюйте свою мрію,...

Детальніше