Майстер-клас "Книжкова закладка - для розуму та рук розрядка"

У кожного з нас є книги, з якими ми «спілкуємося» щодня. Закладка допоможе не тільки не забути, на якій сторінці ми закінчили читати, але й стати прикрасою улюбленої книги.

30 березня в обласній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас по виготовленню книжкової закладки «Книжкова закладка – для розуму та рук зарядка».

Книжкова закладка з'явилася практично одночасно з самою книгою. У стародавньому Єгипті приклеювали на сувої шматочок папірусу. Середньовічні книжки відмічали сторінки фоліантів петельками зі шкіри, пергаменту або цупкої тканини. Пізніше майстерно зшиті або сплетені закладки дарували коханим і друзям, їх багато прикрашали, розшиваючи бісером, коштовним камінням, вплітали в них стрічки. В наш час з'явилися закладки на магнітах, металеві та дерев'яні, їх роблять у вигляді казкових героїв у формі застібок.

Здавалося б, проста річ – книжкова закладка. Але й для її виготовлення потрібна майстерність, бажання і фантазія. На майстер-класі усі фантазії діти змогли втілити у реальність.

 

Інші події

Я вибрала долю собі сама
Я вибрала долю собі сама

Обласна бібліотека для дітей спільно з МЦДЮТ провели літературну зустріч "Я вибрала долю собі сама", яка присвячена 90-й річниці від...

Детальніше
Казками України
Казками України

П’ятниця - чи не найкращий час для нових і цікавих знайомств? Звичайно що найкращий! Сьогодні учні католицької школи 2-х класів познайомилися з нашою Івано-Франківською обласною бібліотекою для дітей. Цікавим поглядом оглядали книги та пізнавали українські казки. Вони були тут вперше! Працівники бібліотеки влаштували діткам справжнє літературне дефіле під назвою: «Казками України», де розповідали про неймовірні пригоди героїв українських літературних казок.

Детальніше
Презентація книги Ольги Андріяшко "Соломійка в Країні Загублених Ґудзиків"
Презентація книги Ольги Андріяшко "Соломійка в Країні Загублених Ґудзиків"

Майже магічна атмосфера панувала на презентації книги Ольги Андріяшко "Соломійка в Країні Загублених Ґудзиків". Саме цей твір здобув перемогу в...

Детальніше
гра-спілкування «Планета добрих справ»
гра-спілкування «Планета добрих справ»

гра-спілкування «Планета добрих справ» для діток з приватної школи «Невгамовні». Цікаві книги, розповіді про те, як працює бібліотека та лялькова...

Детальніше