Правовий тетар "У країні порядку та права"

30 листопада в обласній бібліотеці для дітей в рамках програми „ПОЛІС” (Поліція і Спільнота) відбувся Правовий театр «У країні порядку та права»  для учнів 6-х класів школи №5.

Програма „ПОЛІС" має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ.

Правовий театр – це моделювання певної складної ситуації, яка може трапитися з кожним. Під час такої гри учасники навчаються, як правильно поводитися в таких ситуаціях, як спілкуватися з патрульними, та передусім, як не потрапляти в подібні ситуації та бути відповідальним громадянином. Важливим є те, що усі ролі, включно з правопорушниками та патрульними, грають звичайні люди, таким чином, ситуація розглядається з усіх боків.

Заздалегідь підготовлені «актори» вдало увійшли в образи запропонованих їм персонажів і дуже цікаво та артистично відіграли такі ситуації як «меломан» та «у магазині».

 В рольовій грі «меломан» герої змоделювали поведінку молодої розлюченої мами з дитиною, яка викликає поліцію щоб вгамувати шумних сусідів.

В наступній сценці діти імітували крадіжку в супермаркеті.

Ролі чудово зіграли вихованці декламаторського гуртка «Істина» МЦЮДТ. Також на заході були присутні юристи та представники ГО «Розвиток Громади», які брали участь у обговоренні ролей та дали свою правову оцінку діям.

По закінченню сценки діти обговорювали ситуації та ролі. Висловили свою думку та враження і самі «актори», а працівник поліції Таміла Кульпа проаналізувала ситуації та дії «псевдо поліцейських».

          

Інші події

ХХ Всеукраїнський диктант національної єдності.
ХХ Всеукраїнський диктант національної єдності.

Пишемо ХХ Всеукраїнський диктант національної єдності. Цього року текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим...

Детальніше
Презентація дитячої збірки "Політ"
Презентація дитячої збірки "Політ"

В рамках літературно- творчого проекту "О мово наша рідна" окрасою нашої бібліотеки є мовно-літературна студія "Натхнення". Наші юні таланти презентували...

Детальніше
"Веселі старти" з Назарієм Павлівим
"Веселі старти" з Назарієм Павлівим

Сьогодні 6 грудня - День Збройних сил України в свято сильних та відважних, в обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч...

Детальніше
ПІЗНАВАЛЬНО-ОГЛЯДОВА ЕКСКУРСІЯ.
ПІЗНАВАЛЬНО-ОГЛЯДОВА ЕКСКУРСІЯ.

В ТЕПЛУ ОСІННЮ ПОРУ ДО ОБЛАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ДІТЕЙ ЗАВІТАЛИ УЧНІ 6-ГО КЛАСУ УГОРНИЦЬКОЇ ШКОЛИ НА ПІЗНАВАЛЬНО-ОГЛЯДОВУ ЕКСКУРСІЮ.Працівники відділу обслуговування...

Детальніше