Всеукраїнський конкурс "Найкращий читач України - 2016"

III обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія — 2016”

(“Найкращий читач України — 2016”)

    Щороку навесні в усіх адміністративно-територіальних одиницях України проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України – 2016» серед читачів-учнів 6-7-х класів (у 4 етапи: 1-й – відбірковий, проводився в усіх шкільних, дитячих і сільських бібліотеках (філіях); 2-й – міський/районний – у дитячих бібліотеках райцентрів; 3-й обласний – в обласних центрах, 4-й – підсумковий буде проводитися у Львові. Організатори конкурсу – громадська організація «Форум видавців», Національна бібліотека України для дітей, Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей за сприяння: Міністерства культури України, Управлінь культури обласних держадміністрацій.

    Завітало це свято і до бібліотек нашої області, 3-й етап якого відбувся в обласній дитячій бібліотеці, у вівторок 19 квітня 2016 року. Вступне слово промовила директор обласної бібілотеки для дітей, І.Я.Тацакович. Відбулося нагородження дипломами та вручення подарунків.

    Цей конкурс, започаткований ще 2005 року, підтримує і розвиває у дітей потяг до читання, сприяє збільшенню кількості читачів до рівня найрозвинутіших країн світу і допоможе нам разом збудувати сильну європейську Україну.

Цікавою і змістовною була концертна програма за участю вихованців МЦДЮТ: гуртка художнього слова «Істина» (керівник Л.М.Батюженко), вокального ансамблю «Мрійники»(керівник М.Є.Козлова), вокальної студії «Сопілочка»(кер.Т.О.Шевцова) та хореографічний ансамбль народного танцю «Радість» (кер. Л.В.Харебіна).

   Діти-переможці 2-го районного етапу виконали тестові системи завдань з української та зарубіжної літератури, за результатами яких було проведено підсумки і визначено переможців.

       Переможцями ІІІ етапу стали:

Пасічняк Богдан Віталійович, учень 6 класу,  Тлумацький район

Кудельська Софія Ігорівна, учениця 7 класу, Тлумацький район

Вони будуть нагороджені поїздкою до м. Львова  на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» в період в травні  2016 року.

Вітаємо переможців!

Інші події

Милій матусі
Милій матусі

День травневий, день весняний-Трави й квіти весняні.Навкруги - киди не глянеш,Все всміхається мені.І в таку чудову днину,Між пташок дзвінких пісеньВ...

Детальніше
Булінг - право насильства у школі
Булінг - право насильства у школі

Як не стати жертвою та протидіяти шкільному насиллю, які основні ознаки та причини цькування, як вчасного реагувати на них, яка...

Детальніше
Місце зустрічі - країна дитинства
Місце зустрічі - країна дитинства

#міжнародний_день_захисту_дітей Музично-розважальне свято "Місце зустрічі - країна дитинства"

Детальніше
акція "Подаруй бібліотеці книгу".
акція "Подаруй бібліотеці книгу".

Міжнародний день дарування книг надихнув вихованців Англомовного садочку The English school долучитися до акції "Подаруй бібліотеці книгу". Ці книжечки принесуть...

Детальніше