годинa скорботи “Війна пройшлась по їхніх долях»

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  На Сході, під ворожими кулями і «градами», боронять Україну її наймужніші, найкращі сини та доньки. Наблизити перемогу, допомогти захисникам стараються й ті, хто не на передовій.

З метою формування в молоді патріотичного почуття до своєї країни, обласна бібліотека для дітей провела годину скорботи Війна пройшлась по їхніх долях» (присвячену вшануванню учасників АТО на сході України).

Щоб послухати очевидця цих страшних подій, зрозуміти краще, що там відбувалося до бібліотеки  завітав учасник АТО Василь Семків.

На зустрічі були присутні учні 8 класу СШ№5.

Вони слухали розповіді бійця-учасника АТО про свої військові будні, солдатський побут, а також мали змогу побачити знімки з місць бойових дій та важливість волонтерської допомоги .

Ця зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері і нікого не залишила байдужим, запрошений відповіли на численні запитання присутніх.

У заході взяли участь вихованці МЦДЮТ.

Не приховуючи хвилювання Ірина Ярославівна, директор обласної бібліотеки для дітей, від імені всіх присутніх висловила бійцеві глибоку вдячність за мужність, відвагу і побажала всім присутнім мирного неба над головою.

Бібліотекарями було підготовлено тематичну виставку “З Україною в серці” присвячену учасникам АТО.

 

Б'ють влучно: гради, гаубиці, танки,

Тримають міцно хлопці рубежі,

Криваві і пекельні знову ранки,

Земля лежить розтерзана в огні.

Щоденно, стрімко прилітають міни

І снайпери покою не дають.

Їх захищають синьо-жовті стяги,

Молитви рідних, друзів і дітей,

Залишилися вірними присязі,

Попереду славетний апогей.

 

Інші події

Лялькова вистава "Золоте курча"
Лялькова вистава "Золоте курча"

Доброго дня дорогі наші маленькі читачі та батьки! Хто не чув казку ''Курочка Ряба''? А хто знає, навіщо дід із...

Детальніше
Казковий дивограй Л.Письменної " Малечі про серйозні речі"
Казковий дивограй Л.Письменної " Малечі про серйозні речі"

Запрошуємо всіх поринути у казковий дивограй Л.Письменної " Малечі про серйозні речі"!До 105-річниці від Дня народження Л.М.Письменної (11.02.1914р.) української письменниці,авторки...

Детальніше
Торкаючись читаю
Торкаючись читаю

Обласна бібліотека для дітей поповнилася особливими книгами - надрукованими шрифтом Брайля: українська народна казка "Лисичка і журавель" і Ольга Тільна...

Детальніше
Франкові читання
Франкові читання

29 березня відбулися «Франкові читання», присвячені 160-річчю від дня народження І.Я.Франка.Це спільний проект обласного телебачення «Галичина» та працівників і читачів...

Детальніше