Міжнародний конкурс дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир!» до Всесвітнього дня дитини

Положення
про Міжнародний конкурс дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир!»
до Всесвітнього дня дитини


 

І. Загальні положення

        1.1. Основними завданнями Конкурсу є розширення знань про Всесвітній день дитини як день світового братерства і взаєморозуміння дітей; акцентування уваги на проблемах дитинства планети; мирне існування; право жити у безпечному світі; привернення уваги усього світу до війни в Україні, проблем забезпечення миру, безпеки й захисту дітей; благополуччя дітей в усьому світі; охорона дитинства в Україні та світі як стратегічний загальнонаціональний пріоритет; формування патріотичних почуттів.

       1.2. Мета Конкурсу – актуалізація проблеми захисту дітей та розвиток середовища, дружнього по відношенню до дітей в усьому світі; сприяння формуванню основних цінностей: миру, свободи, рівності, верховенства права; підтримка творчих здібностей дітей.

       1.3. Організатори конкурсу: Національна бібліотека України для дітей (далі – НБУ для дітей), Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY (далі – IBBY UA), Українська асоціація працівників бібліотек для дітей (далі – Асоціація), Благодійна організація «Благодійний фонд розвитку Національної бібліотеки України для дітей», (далі – Фонд), Національна спілка художників України (далі – НСПХУ) та ТОВ «АВК КОНФЕКШІНЕРІ».

       1.4. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних вебсайтах НБУ для дітей, партнерів та співорганізаторів, Міністерства культури та інформаційної політики України, на сайтах бібліотек для дітей-учасниць Конкурсу, а також в інших засобах масової інформації.

       1.5. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VІ від 1 червня 2010 року.

ІІ. Умови Конкурсу

        2.1. У Конкурсі беруть участь діти з України та інших країн світу.

        2.2. Конкурс проводиться з 1 червня по 20 листопада (Всесвітній день дитини) 2022 року у три тури:
            перший – з 1 червня до 30 вересня на місцевому рівні;
            другий – з 1 жовтня по 15 жовтня на обласному та міжнародному рівні;
            третій – з 16 жовтня по 20 листопада (підсумковий).

        2.3. На Конкурс приймаються виключно індивідуальні роботи.

       2.4. Учасники Конкурсу готують малюнок-листівку, що відповідає темі Конкурсу, розмір виключно формату А-4, з використанням будь-яких матеріалів, паперу, тканин, за допомогою олівців, фарб чи фломастерів, будь-якою мистецькою технікою.

        2.5. Учасники  направляють свої листівки на поштову адресу обласної бібліотеки для дітей для визначення переможців обласного туру (м. Івано – Франківськ, пл. Міцкевича, 2  76018)

         2.6. Листівки надсилаються із коротким повідомленням про автора: прізвище, ім’я у називному відмінку, його дата народження та клас, у якому навчається, домашня адреса, електронна пошта, мобільний телефон свій та одного з батьків із зазначенням його ім’я.

        2.7. До участі у конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам, що визначені цим положенням.

ІІІ. Організаційний комітет і журі Конкурсу

       3.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється головний Організаційний комітет.

       3.2. Для проведення першого і другого турів створюються організаційні комітети та журі.

       3.3. Для визначення переможців у третьому турі головний Організаційний комітет визначає склад почесного журі, до якого входять представники організаторів Конкурсу, художники-ілюстратори, мистецтвознавці (за згодою).

       3.4. За підсумками роботи місцеві журі та почесне журі складають протоколи, які підписуються головою, секретарем та членами журі Конкурсу із зазначенням загальної кількості учасників та переможців.

ІV. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

        4.1. Місцеві журі Конкурсу підбивають підсумки та до 15 жовтня 2022 року визначають по три переможця у 3-х вікових категоріях:
               - читачі-учні 1-4 кл.;
               - читачі-учні 5-8 кл.;
               - читачі-учні 9-11 кл. 

        4.2. Для переможців Конкурсу в кожній віковій категорії встановлюються І, ІІ, ІІІ місця.

        4.3. Почесне журі оцінює листівки, що надійшли від місцевих журі, та до 20 листопада 2022 року визначає переможців.

        4.4. Усі учасники, конкурсні роботи яких пройшли у третій підсумковий тур, отримають електронний сертифікат фіналіста Конкурсу.

        4.5. Переможців Конкурсу буде оголошено 20 листопада у Всесвітній день дитини. Вони будуть відзначені дипломами та пам’ятними призами.

V. Зберігання та публікація робіт, надісланих на Конкурс

        5.1. Листівки, надіслані на Конкурс, зберігаються в НБУ для дітей; за бажанням автора вони можуть бути повернуті власним коштом батьків.

        5.2. Результати Конкурсу узагальнюються відповідним наказом почесного журі та оприлюднюються на офіційному сайті НБУ для дітей і у соціальних мережах.

        5.3. За підсумками буде підготовлено АЛЬМАНАХ за результатами Міжнародного конкурсу дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир!» до Всесвітнього дня дитини, куди увійдуть 100 кращих робіт.

        5.4. За результатами Конкурсу планується благодійний аукціон-продаж листівок. Придбати їх можна буде на сайті IBBY UA. Кошти від продажу листівок підуть на підтримку дітей, що постраждали від війни.

 

Інші події

Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека»
Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека»

ПОЛОЖЕННЯ  про Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека»          І. Загальні положення        1.1. Всеукраїнський конкурс проєктів «Моя нова бібліотека» є відкритим...

Детальніше
Переможці ІІ етапу обласного конкурсу "Майбутнє планети в наших руках"
Переможці ІІ етапу обласного конкурсу "Майбутнє планети в наших руках"

Ми впевнені, що ви чекали цього! І ось нарешті настав час оголосити переможців ІІ етапу конкурсу "Майбутнє планети у наших...

Детальніше
День малювання сонця на снігу
День малювання сонця на снігу

А ти знав, що сьогодні у світі відзначають День малювання сонця на снігу?! Це назвичайно цікавий день для усіх діток...

Детальніше
Всеукраїнський конкурс «Лідер читання – 2023»
Всеукраїнський конкурс «Лідер читання – 2023»

Увага, усім любителям читання! Ми раді оголосити про проведення Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2023» з нагоди ювілеїв українських письменників:...

Детальніше